Euro Truck Simulator 2 Multiplayer Kurulumu


~ Euro Truck Simulator 2 Multiplayer Kurulumu ~

2012 yılından bugüne kadar neredeyse her ay çıkartmış olduğu DLC'ler ve oyun içi yenilikler ile oyuncuları kendisine bağlamayı başaran Euro Truck Simulator 2 oyunu multiplayer olarak da çalışmaya başladıktan sonra kıyamet koptu. 

Artık oyuncular, farklı oyuncular ile oyun içerisinde şirket kurarak çalışabildikleri gibi, gerçekçiliğin vermiş olduğu keyfi de multiplayer olarak oynadığınızda anlıyorsunuz. Ben de bu bugün ETS 2'de multiplayer nasıl oynanır, nelerin kurulması gerekli ve dikkat edilmesi gerekenler gibi pek çok başlığa değineceğim.

Videolu Anlatım (Video F4GAME Tarafından Çekilmiştir Yazımıza Yaralı İçerik Olduğu İçin Sitemizde Paylaşılmıştır. TEŞEKKÜRLER F4GAME  ) 





- EURO TRUCK SIMULATOR 2'DE MULTIPLAYER KAVRAMI -


Öncelik olarak ETS 2'de multiplayer olarak oynamak istiyorsanız oyununuzun orjinal olması gerekmektedir. Ücretsiz veya crackli oyunlarda multiplayer geçerli değildir. Steam üzerinden veya farklı bir platform üzerinden oyunu satın alarak multiplayer keyfini de sürebiliyorsunuz. Eğer oyununuz orjinalse multiplayer oynamak için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

❱ Multiplayer Oynamak İçin Nereden Başlamalıyım ?


Öncelik olarak daha önceden ETS 2'ye hiç sahip olmadıysanız bir Steam hesabı açıp, oradan oyunu satın almanız gerekecek. Eğer ETS 2'ye Steam üzerinden sahipseniz, direkt olarak Multiplayer kurulum yazısına geçebilirsiniz.


1-) ETS 2’nin Kurulumunu Gerçekleştirin

Euro Truck Simulator 2‘yi Steam üzerinden satın aldıysanız kurulumu gerçekten çok basit. Burayı kolay geçebileceğinizi düşündüğümüz için çok dallandırmak istemedim. Oyunu satın aldıktan sonra yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere Kütüphane ❱ Oyunlar ❱ Euro Truck Simulator 2‘ye çift tıklayın ve “kurulumu başlat” deyin. Ardından oyun kendi kendine kurulacak ve masa üstüne oyunun kısa yolu düşecektir.
Oyunu kurduktan sonra mutlaka oyunu 2 saat oynamanız gerekmektedir.
Ardından oyunu kaydederek oyundan çıkabilirsiniz. Bunu oyunun belgelerim klasöründe bir kayıt dosyası açılması için yapıyoruz.

2-) Truckers MP Kurulumuna Geçiş



ETS 2‘yi multiplayer oynamak için en önemli noktalardan birisine gelmiş bulunuyoruz. İlk olarak http://truckersmp.com/en_US adresine giriş yapıyorsunuz. En üst sağ köşede “Register” sekmesine tıklayarak kayıt oluyorsunuz. Kayıt olmak için Steam hesabınızı kullanmanız gerekecek. Bunun için register yazısına tıkladıktan sonra “sign in through Steam” yazısına tıklayarak Steam hesabınızı bağlamanız gerekiyor.
Devam ettiğinizde aşağıdaki gibi bir yazı göreceksiniz. Bu yazıya da “oturum aç” diyerek ilerliyorsunuz.

Önemli Not: Siteye üyelikte Fix the errors below and try again
We where unable to find Euro Truck Simulator 2 or American Truck Simulator on your account, please ensure your profile is set to public and that you have played the game at least 2 hours 
 Hatası alıyorsanız Tarayıcınızdan Steam'a girş yatıysanız çıkın sorunsuz bir şekilde üye olursunuz.



Önemli Not: Oturum başarılı bir şekilde açıldıktan sonra, kendinize ait bir eposta adresi ve şifre belirleyerek kayıt işlemini sonlandırıyorsunuz. Bu şifreyi ve epostayı kesinlikle unutmayın. Oyuna girerken bu hesabın bilgileri ile girmeniz gerekecektir.

 

3-) Geldik Kuruluma


En önemli kısımlardan bir tanesine gelmiş bulunuyoruz. Bu bölümde multiplayer oynayabilmek için http://truckersmp.com/en_US/download adresinden “download” butonuna basarak ETS 2 multiplayer uygulamasını bilgisayarımıza indiriyoruz.

indirme işlemi bittikten sonra çift tıklayarak uygulamayı açın ve kuruluma başlayın. Kurulum esnasında dikkat etmeniz gereken ince bir nokta bulunuyor. TruckersMP.exe uygulamasını çalıştırdıktan sonra, dili ingilizce seçin ve devam edin. Karşınıza çıkan seçeneklere “next” diyerek geçiş yapın. En ince noktaya şimdi geldik arkadaşlar. Aşağıda görmüş olduğunuz ekran görüntüsünde uygulama C diskine kuruluyor.

Buradaki ince detay ise şu: ETS 2 hangi diskte kayıtlı ise Steam klasörünü bularak oyunu oraya kurmanız gerekmektedir.
Yani uygulama E:\Steam Orjinal Dosyalar\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\TruckersMP klasörüne kurulması gerekiyor. Oyun benim bilgisayarda D diskinde kurulu olduğu için Steam’ın içerisindeki Common klasörünün altında bulunan ETS 2‘yi seçip kurmanız gerekmektedir. Aksi halde başka bir yere kurarsanız oyun size versiyon hatası verir ve çalışmaz.




Yukarıdaki gibi kurulu yaptıktan sonra tamamen kurulumun bitmesini bekleyin. Ardından Belgelerim klasörü içerisinde yer alan ETS2MP klasörünü tamamen silin ve bilgisayarınıza reset atın. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra masa üstünde bulunan Euro Truck Simulator 2 Multiplayer simgesine tıklayın ve Play Euro Truck Simulator 2 Multiplayer diyerek oyuna giriş yapın.



4-) Bitti mi ? Bitmediiii


Oyuna başarı ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki ekran görüntüsünde görmüş olduğunuz üzere bir giriş ekranı bizleri karşılıyor. Buradaki ekrana şifremizi ve eposta adresimizi girerek giriş yapmamız gerekecek. Ancak @ işareti bu ekranda yapılamıyor. O yüzden boş bir metin belgesi açın ve orada @ işaretini yapın CTRL+C diyerek kopyalayın ve oyuna tekrar geri dönüp CTRL+V yaparak yapıştırın.
 Artık oyuna girmeye hazırsınız.

❱ Steam Adım: csknozdvci03




Facebook Adresimize Gitmek İsterseniz Buraya Tıklaayabilirsiniz.




Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Keyfini çıkarın hocam bu güzel yorumunuz için teşekkürler...☺☺☺

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pes 16 Türkçe Spiker Yaması V1

Euro Truck Simulator 2 Nissan 350z Modu v.1